köpek

Silivri Köpek Eğitim Merkezi

Köpekler binlerce yıldır can dostumuz olarak olagelmiştir. Daha önceleri çobana ve avcıya yardımcı olan köpekler, artık evimizde ailemizin yeni bir ferdi olarak da yer almaktadırlar. İster yalnızlara can yoldaşı bir nefes olsun ister çocuklara arkadaş olsun, köpekler günümüzde de hala hayatımızın içinde aktif olarak yer almaktalar. Ancak bir köpekle birlikte yaşamak her zaman o kadar kolay olmayabilir. Özellikle hiç köpek beslememiş kişiler için bir işkence halini bile alabilir. Köpek edinilmeden önce bir danışmana ya da bir köpek eğitmenine danışmakta yarar vardır.

Öncelikle kişinin yaşadığı ortam, evdeki kişi sayısı, evin metrekaresi, bahçe olup olmaması gibi etkenler göz önünde bulundurulmalıdır. Daha sonra kişinin köpeği hangi amaçla edindiği tespit edilmelidir. Kimileri bir köpeği avcılıkta yardımcı olarak isterken kimileri bahçesine bekçi arayabilir, bir diğeri ise kucağında taşıyabileceği, şımartıp, sevebileceği bir can yoldaşı isteyebilir. Bu değişen istek ve ihtiyaçlardan dolayı baştan bir eğitmenle diyaloğa girmek en doğrusudur. Eğitmenle birlikte kişi beklentilere uygun köpeğin ırkına ve cinsiyetine karar verebilir. Ayrıca başlangıçta eğitmenle girilen diyalogta evin ya da bahçenin köpeğe göre düzenlenmesi bilgi ve fikirleri de alınmalıdır.

Silivri Köpek Eğitim Merkezi

Silivri Köpek Eğitim Merkezi

Köpeklerin eğitimi 0-6 aylıkken başlamalıdır. Ancak bir çok köpek sahibi köpeğin eğitilmesi konusunda bilinçli olmamaktadır. Ancak köpekler sahiplerine hayatı zehir etmeye başladıkları zaman bir profesyonel eğitime ihtiyaç duyulmaktadır. İnsanlar köpekleri hayatlarını zehir etmek için edinmezler. Tam aksine daha mutlu, daha huzurlu hatta daha güvende olmak için köpek edinirler. Ancak köpeklerin tuhaf, anlamsız hatta agresif olarak tanımlanabilecek davranışlar sergilemesi, sahiplerini genelde huzursuz ve çaresiz bırakır. Köpekler yaşadıkları evlerde doğal yaşam alanlarını ilan ederler. İçgüdü olarak köpekler yaşam alanlarını koruma eğilimindedirler. Bu koruma içgüdüsü onları bizlere göre anlamsız davranışlara sevk eder.

Örneğin zil çalmasına havlamayla karşılık verirler ya da kapıya koşarak tepki verirler. En kötüsü de eve gelen kişilere agresif tavırlar gösterebilirler, üstlerine atlayabilirler hatta ısırıp saldırabilirler. Bazen köpeklerde kapı tırtıklama, eşya kemirme gibi farklı davranış bozuklukları da gözlemlenir. Bu tip davranışların giderilmesi ve sahibi olunan köpekle daha sağlıklı ve huzurlu iletişime geçebilmek için pozitif eğitim uygulanıp rehabilite edilmelidir. Ayrıca sahip olunan köpek temel itaat eğitiminden geçmelidir. Temel itaat eğitimi kişinin köpeği için günlük hayatta ihtiyaç duyacağı komutları edinmesini içerir.

Temel itaat komutları:

Yürü (izle)

Bu komutla birlikte köpek sahibinin topuk vuruşlarını takip eder ve sahibinin tam yanında yürür. Etrafına dikkati dağılmadan nizami yürüyüşte ilerler. Böylece köpekle birlikte güvenli ve zahmetsizce yürüyüş sağlanır.

Otur

Bu komutta köpeğin derhal oturması sağlanır. Köpek ikinci bir komuta kadar oturur pozisyonda bekler. Bu komut özellikle köpeklerden korkan kişilerin yakınlarında kullanılır ve böylece korkan kişilerin sakinleşmesi sağlanır. Bu anlamda çok gerekli bir komuttur.

Yat

Bu komutla da aynı otur komutunda olduğu gibi, köpeğin yatarak beklemesi sağlanır. Yine köpekten korkan kişilerin yanında kullanabilinecek bir komuttur. Bu komut etrafta kedi köpek gibi uyarıcılar olduğunda güvenli bir ortam sağlamak amacıyla da kullanılır.

Bekle

Bu komut otur ve yat komutlarıyla aynı işlevi görür. Özellikle köpekten uzaklaşmak gerektiğinde kullanılabilinecek faydalı bir komuttur.

Gel

Bu komutla evde ya da dışarıda köpeğin uzaklaşması durumunda kişinin yanına çağırması için kullanılır. Bu komut özellikle dışarıda tehlike anında çok işe yarayan bir komuttur. Ayrıca yine dışarıda olası bir kedi köpek kovalamasını ya da dövüşünü engellemek içinde kullanılır. Silivri Köpek Eğitim Merkezi her cins köpek eğitiminde, başlangıçtan itibaren profesyonel eğitim ve destek vermektedir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Silivri Köpek Eğitim Merkezi